keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Salaliittosekoilijat suolattiin

Nautinto oli katsoa illan Myytinmurtajat-ohjelmaa, kun Jamie, Adam ja nuoriso-osasto murskasivat merkittävimmät salaliittoteoriat amerikkalaisten kuulentojen osalta. Nyt todistettiin, että kuun kamaraan jää jalanjälkiä kuivuudesta huolimatta, astronautti voi näyttää valaistulta aluksen varjopuolellakin (valon heijastus), jäykistetty lippu ei tarvitse ilmaa liehahtaakseen, astronauttien liikehdintä ei ollut hidastetulta filmiltä...

Last but not least suunnattiin vahva lasersäde Apollo 15:n jättämiin prismoihin kiertolaisen pinnalla ja saatiin vastaus kolmessa sekunnissa.

Eihän tämä pahimpia lunaatikkoja varmaan käännytä, niille riittää aihetodisteeksi, että osa kokeista tehtiin NASAn laitteistoilla.

Seuraavaksi olisi Mythbustersille loogista dekonstruoida WTC-iskuihin liittyvää legendakerrostumaa räjäytyspurkuineen ja kauko-ohjattuine matkustajakoneineen, mutta aihe saattaa olla liian kipeä amerikkalaisyleisölle, ainakaan tavanomaisen letkeä esitystapa ei tulisi tragedian kohdalla kyseeseen (vaikka USA:n sisällissodan aikaisia myyttejä ohjelmassa perataan jo karnevalistiseen tapaan).

Ei kommentteja: