keskiviikko 21. tammikuuta 2009

(Harha)laukaus, sarja(kuva)

Netissä hyvin tunnetun natsikorttimeemin mukaan NSDAP:n ideologiaan tai puolueen johtajaan vetoava verkkokirjoittaja moraalisesti on jo hävinnyt väittelyn.

Painetun sanan puolella samaan nurkkaan on nyt itsensä mustamaalannut Vihreän Langan sarjakuvapiirtäjä stripissä, jossa Daavidin tähteä ja hakaristiä luonnehditaan serkuksiksi ja sanotaan niiden alkaneen muistuttaa toisiaan. Surkuhupaisaa päivän HS:n (C 1) julkaisemassa kuvasarjaotteessa vain on, että piirtäjä ei ole saanut noiden kahden symbolin välille syntymään visuaalista tai graafista yhteyttä. Aasilauman mentävää siltaa on jouduttu sitten rakentamaan sanallisen selittelyn varaan. Markan kolikoista tuttu hannunvaakuna muistuttaa hakaristiä enemmän kuin Daavidin tähti tuon kuvaparin perusteella.

Samaisen HS:n sivulla B 3 taas todistetaan laadukkaan poliittisen piirtämisen mahdollisuus todeksi. Jukka Huuskon kolumnin kuvituksena on piirros, jossa pitkistä patruunoista on rakennettu Daavidin tähti. MAYKin signeeraama teos ei selitystekstejä kaipaa.

Ei kommentteja: